Næste skridt?

DDD hjælper dig videre

Dyrlægeforeningen har flere tilbud om efteruddannelse, karriere- og kompetenceudvikling. Udbuddet er stort og varieret – og henvender sig både til den erfarne dyrlæge og de helt nyuddannede.

Der er fortsat mange dyrlæger, der henvender sig til Den Danske Dyrlægeforening for at få hjælp til jobsøgning eller sparring til det næste skridt i karrieren. 

 

Mange af DDDs efteruddannelsesaktiviteter udvikles og udbydes i samarbejde med faggrupperne, ADO og DA, men DDD Kursus samarbejder også med eksterne aktører som universiteter, landbrugets organisationer og andre foreninger. Målet er at sikre et relevant og aktuelt udbud af læringstilbud for dyrlæger – og selvom de fysiske møder er vendt tilbage, udgør webinarer og workshops fortsat en betydelig del af tilbuddene til medlemmerne.

 

Klar til at søge nyt job

 

Det kræver god forberedelse at søge nyt job, og som et nyt tilbud til DDDs medlemmer blev der i foråret 2022 udviklet og udbudt fire nye gratis online-workshops, hvor deltagerne fik redskaber til at skrive en skarp ansøgning, gøre sit CV målrettet og forberede sig til jobsamtalen og bruge netværk i jobsøgningen. 

 

Alle fire workshops blev holdt af DDDs erfarne karrierevejledere, der har dyb indsigt i dyrlægers arbejdsområder, og det er planen, at de skal holdes hvert år i forbindelse med, at de studerende dimitterer.

 

De fire webinarer fokuserer på følgende emner: 


  • Kompetence- og motivationsafklaring
    På workshoppen får deltagerne redskaber til at kortlægge og sætte ord på, hvad de er gode til (kompetencer), og hvad der driver dem (motivation). Dét er nemlig grundstenene i en god og effektiv jobsøgningsproces og – på længere sigt – karrieretrivsel.


  • Brænd igennem med ansøgning og CV
    Et målrettet CV og en motiveret ansøgning er et af dine vigtigste redskab til at få det nye job. På workshoppen får deltagerne redskaber til at analysere et stillingsopslag, målrette CV og ansøgning så de matcher den konkrete stilling bedst muligt, de lærer også, hvordan de præsenterer sig selv og sine kompetencer så arbejdsgiver får øje på dem. 


  • Bliv klar til jobsamtalen
    På workshoppen lærer deltagerne, hvordan de bedst forbereder sig før samtalen, hvad de vil møde under jobsamtalen, herunder personligheds- og færdighedstests, og hvilke handlemuligheder de har efter jobsamtalen. 


  •  Netværk og LinkedIn i jobsøgning
    Et stærkt netværk og gode relationer er et vigtigt redskab i jobsøgning og karriereudvikling. På workshoppen får deltagerne svar på, hvorfor det er godt at netværke. De får redskaber til, hvordan de kan komme i gang med at kortlægge sit netværk og inspiration til, hvordan de kommer i gang med at bygge et netværk op, og bruger det i relation til jobsøgning. Der er også en gennemgang af, hvordan man opbygger en god LinkedIn-profil og bruger den. 


Lær mere

CPD-online giver overblik over din efteruddannelse og andre læringsaktiviteter

Medlemmer af Faggruppe Familiedyr vil fra efteråret få adgang til et nyt digitalt værktøj, der gør det nemt at holde styr på, hvilke kurser, konferencer og andre efteruddannelsesaktiviteter, man deltager i. 

 

CPD-online.dk, som værktøjet er døbt, er brugervenligt og overskueligt og giver mulighed for at registrere og holde overblik over faglig efteruddannelse. Systemet tildeler og sammentæller samtidig CPD-point for aktiviteterne.

 

CPD står for Continuing Professional Development og er den term, som anvendes til at beskrive de læringsaktiviteter, som fagprofessionelle engagerer sig i for at forbedre kompetencer og viden.

 

I nogle af de lande, som vi sammenligner os med, er det obligatorisk for dyrlæger at efteruddanne sig og dokumentere årlige CPD-point for at kunne bibeholde sin autorisation. Det er ikke et krav i Danmark. Men Faggruppe Familiedyr vil alligevel gerne sikre, at faggruppens medlemmer let kan dokumentere egen kompetenceudvikling.

 

Med inspiration fra andre europæiske lande har faggruppen udviklet CPD-onlineværktøjet, som indeholder kategorier af efteruddannelse og læring og automatisk tildeler CPD-point for deltagelse i kurser, konferencer, webinarer, e-learning, afholdte foredrag, bidrag til lærebøger, udgivelse af peer reviewed-artikler og så videre.

 

På sigt er det intentionen, at systemet skal spredes ud til alle dyrlæger og videreudvikles, så der tilkobles en kursuskalender, hvor alle relevante kursusudbydere har mulighed for at lægge deres kurser op.



Veterinærtræet

Få et hurtigt overblik over dyrlæges mangefacetterede arbejdsmuligheder

Share by: