ISO Dyrlægen

Frivillig certificeringsordning under Den Danske Dyrlægeforening

DDDs certificeringsordning har nu mere end 10 års erfaring med at kvalitetssikre og effektivisere danske dyreklinikker og dyrehospitaler og er i rivende udvikling blandt andet med udvikling af hovedkontoret og dermed mere support til vores medlemmer.


Der har i løbet af årene være behov for små og store justeringer, men målet har hele tiden været og er fortsat - at sikre mest mulig tid til det vigtigste – behandlingen af dyret.

 

Mere tid til at være dyrlæge og veterinærsygeplejerske

 

Vejen til at skabe struktur og overblik sker via kvalitetsstyringssystemet ePraksis-VET, som er designet af dyrlæger og målrettet den veterinære branche. På baggrund af de procedurer, som hver enkelt klinik opretter i systemet, kan der dannes løbende remindere på de mange opgaver, som er forudsætning for effektiv drift af klinikken/hospitalet. Det giver både fælles overblik og »ro i maven«. Samtidig sikrer det de bedste forudsætninger for, at man kan hjælpe en kollega med at løse opgaverne.

 

Videndeling er en grundlæggende kultur i ordningen

 

I dag er der flere end 750 wikidelte procedurer, som klinikkerne har valgt at dele. Herudover er der rigtig mange skabeloner, som gør det nemt og hurtigt at komme i gang.

 

Hvert år samles der inspiration fra interne audits. Der er netop sendt 25 sider med inspiration til både indretning af klinik, optimering af hygiejne, sikring af patientsikkerhed og meget mere fra både danske og norske klinikker. Og som noget nyt er der i år også inspiration til arbejdet med optimering af arbejdsglæde og til et eventuelt generationsskifte.

 

Fokus er fortsat at sikre løbende optimering og kvalitetssikring af dyreklinikker og dyrehospitaler, samtidig med at mest mulig tid bruges på at behandle patienterne. Derfor er formålet med en del af de værktøjer, som er indarbejdet i ePraksis-VET at »flytte tid« fra administrative opgaver til veterinærfagligt arbejde.

 

Et af de seneste eksempler på værktøjer er omkring arbejdsmiljø, APV og kemisk risikovurdering – så det er nemt og hurtigt for den enkelte medarbejder, at finde relevant viden om de mange kemiske produkter, som anvendes på klinikken. Erfaringer og inspiration debatteres på medlemsmødet den 19. januar 2023.


Læs mere om ISO Dyrlægen

Vil du vide mere?

så kig forbi stand 21 på DDD Årsmødet eller kontakt hovedkontoret på 3092 1500 / info@iso-dyrlaegen.dk.


Share by: